Biografie - NL

Egbert Juffer LVCM, ALCM, AMusLCM, ATCL, FFSC, FGMS

Egbert Juffer is een musicus, die werkzaam is als Muziek Uitgever, Componist, Klassiek Zanger, Muziek Docent en Muziek Notatie specialist.

Privéleven

Geboren in 1991, groeide Egbert vervolgens op in Nederland. Ondanks een moeilijke jeugd, en het vervreemden van zijn familie, is Egbert gelukkig en dankbaar voor het leven dat hij zowel persoonlijk als ook professioneel heeft weten op te bouwen: iets wat niet mogelijk zou zijn geweest zonder de voortdurende steun van zijn goede vrienden. In 2013 verhuisde Egbert naar Schotland, waar hij Klassiek Zang studeerde. Na een aantal jaren in Schotland gewoond te hebben, verhuisde Egbert naar Sheffield waar hij zijn muzikale studies voortzette, waarna hij terug verhuisde naar het prachtige eiland Skye, waar hij momenteel woont.

Muzikale carrière, Opleiding & Prestaties

Egbert's muzikale carrière startte in Nederland als zanger, waar hij lessen volgde bij verschillende zang docenten. In deze periode verschenen diverse opnames van Egbert, waaronder zijn album 'Golden Christmas Classics' uit 2012 met maestro Hugo van Neck achter de Piano. In 2014 vervolgde Egbert zijn zangstudie in Schotland en behaalde hij tijdens deze studies het Associate diploma van Trinity College London in Klassieke Zang met onderscheiding.

Naast zijn zangstudie in Schotland, begon Egbert in 2015 daarnaast ook te studeren bij Gareth Green, waar hij werkte aan de vakken Muziektheorie/Geletterdheid, Compositie en Piano. Deze studies bij Gareth resulteerden in het behalen van de ABRSM graad 8 certificaat in Muziektheorie in 2016, gevolgd door het behalen van het Associate diploma van London College of Music in Music Literacy in 2017. Egbert besloot een pauze te nemen van het zingen, begon actief met componeren en in 2017/2018 behaalde hij verschillende certificaten in Compositie aan de London College of Music, allemaal met onderscheiding. In Oktober 2018 diende Egbert een portfolio met composities in bij de London College of Music waarvoor hij in Januari 2019 het Associate diploma van de London College of Music in Compositie ontving.

In het najaar van 2020 pakte Egbert zijn zang activiteiten weer op en bracht in December 2020 het album 'Christmas Carols, 10 Songs of Christmas from all over the world' uit. In Januari 2022 werkte Egbert samen met de bekende liedbegeleider Roger Braun  en in Maart 2022  werd de EP 'Schubert: 5 Lieder' uitgegeven, waarna Egbert weer terugkeerde naar zijn pauze van het zingen. In November 2022 kwamen 2 EP's uit, elk met 5 van zijn Orgel composities, die later stopgezet werd toen de ‘Billerbeck’ serie werd uitgegeven. In dezelfde maand diende Egbert een portfolio met composities in bij de Victoria College of Music and Drama, London waarvoor hij het Associate diploma van de Victoria College of Music and Drama, London behaalde in December 2022.

In Januari 2023, bracht Egbert het album 'Egbert Juffer: Organ Works - Volume 1' uit, waarop een Recital programma bestaande uit 9 van zijn composities voor Orgel te beluisteren zijn, opgenomen op de sampleset van het Fleiter Organ (2014), St. Ludgerus te Billerbeck (Duitsland). Dit album werd opgevolgd door het album 'Egbert Juffer: Organ Works - Volume 2', die in Mei 2023 uitkwam, met een programma van 9 door Egbert geschreven Koraal Preludes, gevolgd door het album 'Egbert Juffer: Organ Works - Volume 3' in September 2023, met een programma van Variaties, Intermezzos en een Intrada geschreven bij Egbert op 9 Carols. Bladmuziek van het overgrote deel van deze orgelwerken zijn uitgegeven bij EJ Music Publishing Ltd. en kunnen hier aangeschaft worden.

In het najaar van 2023 werd Egbert verkozen en toegelaten tot the Guild of Musicians and Singers (London, UK) op het niveau van Fellowship. In November 2023 diende Egbert een portfolio met composities in bij de Victoria College of Music and Drama, London waarvoor hij het Licentiate diploma van de Victoria College of Music and Drama, London behaalde. In dezelfde maand schreef Egbert 6 arrangementen op Carols voor Tenor en Piano (Opus 42), die in premiere gingen op 23 December 2023, in een klein Kerst Recital uitgevoerd door Egbert in samenwerking met pianist Jeroen Sarphati.

Op 4 Maart 2024 werd Egbert toegelaten tot de Fraternity of Saint Cecilia. Naast Egbert's gevarieerde activiteiten, zoals te zien is op de pagina ‘Egbert as’, werkt hij aan diverse projecten, waaronder het schrijven van een portfolio voor een volgend examen in compositie, alsmede als het schrijven van muziek voor een nieuw album, alsmede diverse lopende uitgevers projecten bij EJ Music Publishing Ltd.

Egbert Juffer - November 2020

Diploma's

Year: 2023
Awarding body: Victoria College of Music and Drama, London
Diploma level: Licentiate
Subject / Field of study: Composition
Post-nominal: LVCM

Jaar: 2022
Uitreikende instantie: Victoria College of Music and Drama, London
Diploma niveau: Associate
Onderwerp / Vakgebied: Compositie
Post nominale letters: AVCM

Jaar: 2019
Uitreikende instantie: University of West London / London College of Music
Diploma niveau: Associate
Onderwerp / Vakgebied: Compositie
Post nominale letters: ALCM